Турци с български паспорти не знаят за гласуването с машини

Нямало да има организирани безплатни превози за деня на вота
9 юли 2021 15:32, Елка Василева
36
Турци с български паспорти не знаят за гласуването с машини
Снимка: архив, БГНЕС

50 000 души се очаква да дадат своя вот в Турция в неделя, сочат прогнозите на изселниците от България.

Секциите в страната са около три пъти повече – 112. В 69 от тях ще се гласува с машини. Предварително подадените заявления за вота в Турция са 24640.

Оказа се, че някои от турците с български паспорти не знаят, че има машинно гласуване, предаде БНР.

Още по темата

Между 40 и 50 хиляди изселници от България живеят в град Чорлу. На предишния вот там имаше 2 секции. Сега са 7, само в една от тях няма да има машина. И хората са доволни, казва заместник-кметът на града Гюнер Четин.

„Доволни са, да, защото имаше много хора, които дойдоха да си подадат гласовете, но не можаха да гласуват и се върнаха от опашките. Сега всичко се нормализира. Мисля, че с тия седем секции всички хора ще дойдат да си подадат гласовете“, каза Четин.

Над 6 800 са предварително подадените заявления в Чорлу.

Причината е: „Предварително да са готови за изборите и да не се чака много, но и за повече секции“, казва Ренгинар Башаран.

А Весиле разбра от екипа на БНР, че има машинно гласуване. „Сега, сега чувам. Може да е по-трудно, иначе си даваш личната карта, записват те и толкова“.

Ахмет Йозгюр - кмет на квартал „Хавзулар“, където живеят много изселници, очаква спокойна обстановка в неделя.  „Ще видите, ако дойдете в изборния ден, колко хората спокойно… - на тая партия, на оная партия никой не казва да се гласува“.

Редовните автобусни линии от Чорлу за България са пълни с пътници. Много от хората отиват и да гласуват, и да сменят изтеклите си документи, ни разказват в Чорлу. Според Гюнер Четин няма да има организирани безплатни превози за деня на вота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да ги разбера тези ман-га-ли.преди 30 години си отишли с радост, където си принадлежат- още пазят българското си гражданство и гласуват за да ни правят мръсно. Оправия няма!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега като няма екскурзия без пари май няма да се гласува. А ако е така да не би това да е било купуване на гласове до сега. Цели 30 години
27
2
 
8
 
! Отговори
Bg преди 2 години
Има ли етническа партия дпс на ердоган в друга държава в света ?Защо само в България се допуска .Кой го допусна това?
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яааа-- няма да има безплатна екскурзия. Значи те затова са гласували до сега.Айде е е и ДПС - то се отече. под 4 %
25
3
 
3
 
! Отговори
Bg преди 2 години
В турция е най фалшивия вот.
24
5
 
3
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Турците НЕЗНАЯТ!!!... по рождение, затова са ме главили да ги паса и стижа.!.
23
3
 
3
 
! Отговори
1233 преди 2 години
....Може да е по-трудно, иначе си даваш личната карта, записват те и толкова.....Те явно и за хартиени бюлетини не са чували щом толкова лесно са гласували до сега .
22
9
 
9
 
! Отговори
Истанбул Турция преди 2 години
Това са Български граждани родени в България и изгонени от БКП.Няма значение кой пол религия и етнос са.Имат право по закон да гласуват като всички Български граждани.
21
1
 
6
 
! Отговори
GG преди 2 години
Иначе Слави не е с ДПС
20
0
 
7
 
! Отговори
Българи преди 2 години
Гласувайте по съвест. Това е достатъчно.
19
0
 
1
 
! Отговори
вервайте им преди 2 години
ааа не бе
18
0
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
да не забравиш след като си хванеш самолета на другите избори да ревеш по бтв-то на бенетето от таджикистан , че искаш да гласуваш да определяш живота на другите ! Писнало ни е от такива лицимери като теб ! Много силни са днес а утре мишки отрепани !
17
4
 
3
 
! Отговори
do 3 преди 2 години
по тази твоята логига леля ти в индия и тя защо ще гласува ? или всички или никой !
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борят се за власт, за да няма затвор! Тия милиарди ходят и с имена. Иначе гледат така от високо. Станали богати. С нашите пари. А сега чакаме изселници да се разделят на две с гласовете си и да кажат на българина, как ще живее занапред. Жалко, че не създадоха пандемия само за алчни политици.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрация, а...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко беше на правилното място в точното време и под правилното знаме. Тук вече не е жажда за пари, те са си "заработили" достатъчно", тук вече е жажда за власт. А и има и друго, че ако не са там, може да има конфискуване на разни неща и затвор..........Сега българите ще покажат колко са българи. Бойко го видяхме от кого чака помощ.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно е меко казано за държава, която е осъдена от международната общност за геноцид над Армения да се грижи... за изборите в чужда държава. Това е чисто лицемерие и мечешка услуга, да не кажа нещо повече.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е жалко, че ще гласуват хора, които отдавна са напуснали страната ни. Децата им изобщо не знаят български. Не е честно. Да се определя живота ни от хора, които вече имат друга Родина. Така лошо вървят нещата, че много скоро и аз ще си хващам самолета, не, че някой го интересува.....Но ще дойде време в което благодарение на политиците българите ще са извън България!!!
11
0
 
14
 
! Отговори
дпс преди 2 години
нищо бе , ше ви раздадат готови бюлетини , вие само трябва да ги пуснете в кутийката .
10
2
 
17
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Зададох въпросът...Защо Бг не премахне двойното гражданство...и само мълчание.Попитал съм поне една камара и журналисти и лично Джамбазки...ни вопъл,ни стон.Явно това е тема табу...Всеки има интерес да е така и се скатават като за последно..